Ενημερώσεις ΚΟΝΕΤ – Ιανουάριος 2019

official elastic hosting provider

Παρουσιάζουμε τη νέα σειρά μηνιαίων ενημερώσεων όπου θα σας πληροφορούμε συνοπτικά για τα σημαντικότερα νέα της βιομηχανίας του Web Hosting αλλά και της εταιρείας μας.

Ενημερώσεις KONET – Ιανουάριος 2019

Official Elastic Hosting Provider

Η ΚΟΝΕΤ με τον ερχομό του νέου έτους μπήκε στην παγκόσμια λίστα των Elastic Hosting Providers. Είμαστε πλέον επισήμως μία από τις ελάχιστες εταιρείες Web Hosting παγκοσμίως που προσφέρουν τη δυνατότητα άμεσης αύξησης των πόρων του Web Hosting πακέτου σας.

VPS

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνεργασία με τα Data Centers που συνεργαζόμαστε, δημιουργήσαμε τα πακέτα VPS της ΚΟΝΕΤ. Τα πακέτα VPS Hosting προσφέρουν πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Παρέχονται σε 6 Data Centers παγκοσμίως: Αμστερνταμ, Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Σαν Φρανσισκο, Φρανκφούρτη, Ουάσινγκτον. Σε επίπεδο λογισμικού μπορούν να πάρουν Ubuntu, CentOS, Debian, FreeBSD ή Windows 2012 και 2016 Servers. Ως σύστημα διαχείρισης της φιλοξενίας σας μπορούν να πάρουν τόσο cPanel όσο και Plesk. Η φιλοξενία γίνεται σε 1 Gbps γραμμές και το κάθε πακέτο περιλαμβάνει 1 δική του IPv4.

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας konet.gr/vps-hosting για να μάθετε περισσότερα.

Dedicated Servers

Ταυτόχρονα με τα VPS, προσφέρουμε από 15/01/2019 τη δυνατότητα ενοικίασης Dedicated Servers σε 13 Data Centers παγκοσμίως σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Ωκεανία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Τμήμα Πωλήσεών μας στο 2310 501 800 ή γραπτώς με Email προκειμένου να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το Dedicated Server που σας ταιριάζει.

WordPress

Το WordPress βρίσκεται στην έκδοση 5. Ο νέος Editor δουλεύει με ένα διαφορετικό τρόπο από ότι ο Classical Editor. Διαμορφώνει τη σελίδα επάνω σε blocks και, κατά τους δημιουργούς του, δύναται να προσφέρει πιο δυναμικές παρουσιάσεις. Αφού δημοσιεύθηκε, δημιουργήθηκε ένα κυριολεκτικά τεράστιο κύμα παραπόνων από όσους δημιουργούν σελίδες με WordPress.

Γιατί αυτό το κύμα παραπόνων; Είναι πολλοί οι παράγοντες οπότε ίσως αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτούς σε επόμενο άρθρο. Εν συντομία πάντως, δοκιμάσαμε το νέο Editor για να δούμε με τα μάτια μας τι συμβαίνει. Βρήκαμε σοβαρά bugs, δυσκολία στη δημιουργία του περιεχομένου όπως θέλαμε και μία γενικότερη φτωχή εκτέλεση. Θα αποφύγουμε να κρίνουμε για την ώρα το νέο Editor προκειμένου να πάρουμε το χρόνο να κάνουμε εις βάθος έλεγχο.

Θεωρείται από πολλούς ότι είναι η χειρότερη αναβάθμιση στην ιστορία του WordPress. Όπως έχουν τα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή, η άποψη αυτή είναι αληθής. Είναι άξιο απορίας γιατί όταν έχεις ένα πετυχημένο προϊόν να το χαλάσεις τόσο απότομα και αναιτιολόγητα… Συμβουλή μας πάντως είναι, εάν σχεδιάζετε ιστοσελίδες σε WordPress, να χρησιμοποιήσετε το plugin του Classical Editor ο οποίος λειτουργεί ακόμη άψογα.

cPanel

Με την έκδοση 76 του cPanel που δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου, η cPanel αφαίρεσε το SquirrelMail από το Webmail σε νέες εγκαταστάσεις. Για την ώρα ακόμα λειτουργεί σε όσους έχουν ήδη λογαριασμό. Καθότι όμως προβλέπεται να αφαιρεθεί τελείως στο μέλλον και έχει πάψει εδώ και περίπου 10 χρόνια να αναβαθμίζεται, συστήνουμε εάν το χρησιμοποιείτε ήδη να τον αλλάξετε με έναν από τους άλλους δύο.

CC BY-SA

Ενημερώσεις ΚΟΝΕΤ – Ιανουάριος 2019 is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license. Πηγή: https://blog.konet.gr/enimerosi-ianouarios-2019/ , Δημιουργός: Konet.gr

Creative Commons License
Except where otherwise noted, Blog.konet.gr by Konet.gr is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Χρησιμοποίησε το περιεχόμενο των άρθρων ελεύθερα εφόσον δίνεις αναφορά στην πηγή και στον δημιουργό τους.