10 λόγοι για να κρατήσεις μαζί domains και hosting

Κράτα μαζί τα domains και το hosting σου

Για μία νέα ιστοσελίδα, θα χρειαστείς τόσο ένα domain (τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σου) όσο και ένα hosting πακέτο (όπου θα αποθηκεύεις το περιεχόμενό σου). Από που όμως θα πάρεις αυτές τις υπηρεσίες;

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να τα κρατούν όλα ξεχωριστά χρησιμοποιώντας διαφορετική εταιρεία για το καθένα. Αυτή όμως δεν είναι μια έξυπνη επιλογή. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε γιατί η επιλογή μιας εταιρείας για τα domains και το hosting σου – αλλιώς φιλοξενία ιστοσελίδων – είναι η σωστή επιλογή.

Η παρανόηση σχετικά με το domain και το hosting

Εάν αναζητήσεις τις απόψεις χρηστών σε διαδικτυακά φόρουμ επάνω στο θέμα που αναλύουμε, μπορεί να διαβάσεις την άποψη ότι πρέπει να διατηρείς το domain και το hosting χωριστά, σε διαφορετική εταιρεία το καθένα. Όμως, αυτό απλά δεν είναι ούτε επωφελές ούτε και έξυπνο.

Ξεχωρίσαμε 10 λόγους για να προμηθευτείς και τις δύο υπηρεσίες από την ίδια εταιρεία:

  1. Κοινή πλατφόρμα διαχείρισης,
  2. Διαχείριση domain και hosting μέσω του ίδιου λογαριασμού,
  3. Η υποστήριξη πελατών μπορεί να σε βοηθήσει και με τις δύο υπηρεσίες ταυτόχρονα,
  4. Ταχύτερη υποστήριξη πελατών,
  5. Ευκολότερη διαχείριση DNS,
  6. Ευκολότερη παρακολούθηση των ειδοποιήσεων,
  7. Αποφυγή επικοινωνίας με πολλούς παρόχους,
  8. Απλοποίηση χρεώσεων και ανανεώσεων,
  9. Μεγαλύτερη ασφάλεια στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων σου,
  10. Αποφυγή περιπτώσεων ασυμβατότητας.

Γιατί λοιπόν οι άνθρωποι συνιστούν τη διατήρηση αυτών των υπηρεσιών χωριστά;

Πρόκειται για ένα μύθο που ξεκίνησε την εποχή όπου οι καταχωρητές domain names εστίαζαν κυρίως στα domains.

Πρόκειται για ένα μύθο που ξεκίνησε την εποχή όπου οι καταχωρητές domain names εστίαζαν κυρίως στα domains. Πριν από είκοσι χρόνια, οι περισσότεροι πάροχοι ήταν νέες εταιρείες, σε μία εντελώς νέα αγορά που δοκίμαζαν διάφορα μοντέλα πωλήσεων και προσέγγισης των πελατών.

Πολλές μικρές εταιρίες έμπαιναν στην αγορά οι οποίες αναγκαζόντουσαν να ακολουθήσουν σκοτεινές τακτικές, υποσχόμενες πολλά αλλά παρέχουσες λίγα. Έτσι ήταν δύσκολο να βρεις μια εταιρεία που θα μπορούσες να εμπιστευτείς για το σύνολο των υπηρεσιών.

Το γεγονός που περίπλεκε τα πράγματα ήταν ότι οι περισσότεροι καταχωρητές που πρόσφεραν hosting, το αντιμετώπιζαν ως μία δευτερεύουσα πηγή εσόδων ελάσσονος σημασίας. Αυτό οδηγούσε σε παραμέληση σημαντικών κομματιών του hosting όπως την ασφάλεια και την υποστήριξη που απαιτούνται για να είναι μία εταιρεία αξιόπιστη.

Κατά αυτόν τον τρόπο προέκυψε ο μύθος υπέρ του χωρισμού domain και hosting σε διαφορετικούς παρόχους.

Όμως, με τη σημερινή πιο ισχυρή και σταθερή αγορά τεχνολογίας, αυτά τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί για τα καλά. Οι επαγγελματίες του διαδικτύου αναγνωρίζουν πλέον ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την κατοχύρωση των domains σου στην ίδια εταιρεία που παρέχει το hosting σου.

Τα domains και το hosting σου σε ένα μέρος

Αντί να προσπαθείς να βρεις δύο εταιρείες για το domain και το hosting σου, γιατί να μην βρεις την κατάλληλη εταιρεία για αμφότερα; Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και την τσέπη σου γεμάτη.

Ας αναλύσουμε τα 10 πλεονεκτήματα που αναφέραμε παραπάνω μέσα από παραδείγματα της πραγματικής ζωής ώστε να τα κατανοήσεις ευκολότερα.

Κοινή πλατφόρμα διαχείρισης

Κοινή πλατφόρμα διαχείρισης

Η ύπαρξη μιας κοινής πλατφόρμας διαχείρισης τόσο για το domain όσο και για το hosting απλοποιεί τον έλεγχο, βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη.

Φαντάσου ότι έχεις μια εργαλειοθήκη, όπου κάθε εργαλείο που χρειάζεσαι για να χτίσεις και να συντηρήσεις το σπίτι σου είναι εύκολα προσβάσιμο. Μια κοινή πλατφόρμα διαχείρισης χρησιμεύει ως αυτή η εργαλειοθήκη για τη διαχείριση τόσο του domain όσο και του hosting σου.

Είναι σαν να έχεις όλα τα δομικά στοιχεία της ιστοσελίδας σου σε έναν βολικό, οργανωμένο χώρο, που σου επιτρέπει να εστιάσεις περισσότερο στη δημιουργία της και στις πωλήσεις.

Σε αυτόν τον ενωποιημένο χώρο, κάθε προσαρμογή, κάθε ενημέρωση που θέλεις να κάνεις είναι μόλις μερικά κλικ μακριά. Έτσι εξαλείφονται τα εμπόδια της αναπήδησης μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών.

Δεν είναι όμως μόνο για την ευκολία. Έχει να κάνει και με το να κάνεις το ταξίδι σου στην οικοδόμηση της παρουσίας σου στο διαδίκτυο πιο ομαλό, πιο αποδοτικό και πιο οργανωμένο. Αποφεύγεις τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όταν το domain και το hosting είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά μέρη.

Διαχείριση domain και hosting μέσω του ίδιου λογαριασμού

Έστω ότι η διαχείριση του domain και της φιλοξενίας μέσω του ίδιου λογαριασμού μοιάζει με το να έχεις ένα κλειδί για το διαδικτυακό σου σπίτι.

Αυτή η ενοποιημένη προσέγγιση εξαλείφει την ανάγκη για διαχείριση πολλαπλών στοιχείων σύνδεσης και κωδικών πρόσβασης, καθιστώντας τον καθημερινό χειρισμό της ιστοσελίδας σου απλούστερο και ασφαλέστερο.

Έχεις πρακτικά ένα περιβάλλον χωρίς προβλήματα, όπου κάθε ρύθμιση, κάθε δυνατότητα που σχετίζεται με το domain name και το hosting σου είναι στα χέρια σου, σε ένα ασφαλές μέρος.

Σε αυτό το ενοποιημένο πεδίο η δυσκολία ελαχιστοποιείται και η παραγωγικότητα μεγιστοποιείται. Όταν χρειάζονται προσαρμογές, δεν χρειάζεται να μεταπηδήσεις από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Γίνονται όλες μέσα από τον ίδιο λογαριασμό. Αυτό είναι και το ζητούμενο.

Είναι σαν να έχεις μια καλά οργανωμένη κουζίνα όπου κάθε συστατικό είναι σε κοντινή απόσταση, κάνοντας το μαγείρεμα (ή σε αυτήν την περίπτωση, τη διαχείριση της παρουσίας σου στο διαδίκτυο) μια πιο ευχάριστη και αποτελεσματική εμπειρία.

Η υποστήριξη πελατών μπορεί να σε βοηθήσει και με τις δύο υπηρεσίες ταυτόχρονα

Φαντάσου την ιστοσελίδα σου ως μια ζωντανή οντότητα στον ψηφιακό κόσμο. Το domain σου είναι η ταυτότητά της, το όνομά της και το hosting σου είναι το σπίτι της, το περιβάλλον όπου διαμένει. Όταν κάτι πάει στραβά, είναι σαν να αρρωσταίνει η ιστοσελίδα σου και να χρειάζεται μια θεραπεία.

Τώρα, σκέψου ότι έχεις μια ομάδα υποστήριξης πελατών που είναι εξοικειωμένη με την ιστοσελίδα σου αφού γνωρίζει καλά και το όνομά της αλλά και το σπίτι της. Είναι σαν να έχεις έναν έμπιστο οικογενειακό γιατρό που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια για την υγεία σου.

Όταν η ιστοσελίδα σου αντιμετωπίζει προβλήματα, η ομάδα υποστήριξης πελατών μπορεί να κατανοήσει αμέσως την κατάσταση και τη διασύνδεση μεταξύ του domain και του hosting, κάνοντας διάγνωση στα προβλήματα με μεγαλύτερη ακρίβεια και παρέχοντας τις σωστές λύσεις έγκαιρα.

Αυτή η κοινή προσέγγιση όχι μόνο επιταχύνει τις λύσεις, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι όλα θα κυλούν πιο ομαλά, πιο αξιόπιστα. Αυτά μεταφράζονται σε ταχύτερη και πιο αποτελεσματική υποστήριξη, εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και άγχους μακροπρόθεσμα.

Ταχύτερη υποστήριξη πελατών

Ταχύτερη υποστήριξη πελατών

Λανσάρεις ένα νέο προϊόν ή μια νέα δυνατότητα στην ιστοσελίδα σου και η προσμονή είναι μεγάλη. Ο χρόνος τρέχει και πρέπει να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Βρίσκεις τον εαυτό σου με μερικές απορίες και πιθανώς μερικές τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής που χρειάζονται συμβουλές από ειδικούς.

Έχοντας domain και hosting στο ίδιο μέρος, δεν υπάρχει ανακάτεμα μεταξύ διαφορετικών ομάδων υποστήριξης. Δεν κάνεις το σπασμένο τηλέφωνο μεταξύ των ομάδων, ούτε τον Βέγγο τρέχοντας από εδώ και από εκεί.

Έχεις μια αφοσιωμένη ομάδα υποστήριξης έτοιμη να σε βοηθήσει. Είναι σαν να έχεις έναν προσωπικό βοηθό που γνωρίζει τόσο το πρόγραμμά σου όσο και τις προτιμήσεις σου. Χάρη στον βοηθό αυτό έχεις τη δυνατότητα να εστιάσεις στις εργασίες σου χωρίς περιττές καθυστερήσεις.

Η ταχύτητα στην υποστήριξη διασφαλίζει ότι πάντα θα είσαι σε θέση να βρίσκεις λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, να εφαρμόζεις τις αλλαγές που επιθυμείς και να μην παρεκκλίνεις από το πρόγραμμά σου. Αποτέλεσμα; Περισσότερος χρόνος για καινοτομία και δημιουργία και ένα ήσυχο κεφάλι.

Ευκολότερη διαχείριση DNS

Σκέψου ότι δημιουργείς μια καμπάνια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να προσεγγίσεις το κοινό σου με συναρπαστικά νέα σχετικά με τις υπηρεσίες σου.

Αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να ενημερώσεις τις DNS εγγραφές σου για τον έλεγχο ταυτότητας των email σου, αποτρέποντας την προσγείωση τους στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Μια εσφαλμένη διαδικασία στη διαχείριση DNS μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένες ρυθμίσεις, επηρεάζοντας την ιστοσελίδα, τα email αλλά και τη φήμη σου.

Όταν το domain και το hosting είναι στον ίδιο πάροχο, οι ρυθμίσεις του DNS γίνονται μια εύκολη υπόθεση. Αυτή η ευκολία πρόσβασης και διαχείρισης βοηθά στην εξάλειψη του περιττού άγχους και πιθανών σφαλμάτων. Έτσι διασφαλίζεις ότι τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επικοινωνία με τους πελάτες σου.

Ουσιαστικά, η ευκολότερη διαχείριση DNS συμβάλλει σε μια πιο ομαλή και χωρίς σφάλματα παρουσία στο διαδίκτυο, επιτρέποντάς σου να εστιάσεις στην παροχή ποιοτικού περιεχομένου και υπηρεσιών στο κοινό σου χωρίς τεχνικές ταλαιπωρίες.

Καλύτερη παρακολούθηση ειδοποιήσεων για χρεώσεις και ανανεώσεις domain και hosting

Ευκολότερη παρακολούθηση των ειδοποιήσεων

Καθημερινά τα εισερχόμενά σου είναι γεμάτα με διαφημιστικά email, προσωπικά μηνύματα, email πελατών και μια πληθώρα ειδοποιήσεων από διάφορους παρόχους υπηρεσιών.

Μέσα σε αυτό το χάος, κρίσιμες ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τη λήξη του domain ή με ζητήματα hosting μπορούν εύκολα να παραμεληθούν ή να θεωρηθούν ανεπιθύμητα. Ακόμη περισσότερο, εάν βασίζεσαι σε ειδοποιήσεις μέσω SMS, η έγκαιρη και ομαλή ενημέρωση μπορεί να είναι δύσκολη όταν τα μηνύματα προέρχονται από διαφορετικές πηγές.

Ωστόσο, όταν το domain και το hosting σου βρίσκονται από τον ίδιο πάροχο, οι ειδοποιήσεις γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμες. Αναγνωρίζεις γρηγορότερα τους τίτλους των emails ή των αποστολέα των SMS.

Είναι παρόμοιο με το να λαμβάνεις μια κλήση από ένα οικογενειακό μέλος σου συγκριτικά με άγνωστους αριθμούς. Αυτή η εξοικείωση σου επιτρέπει να ενεργείς γρηγορότερα και να αποφεύγεις τα σφάλματα, μειώνοντας τον κίνδυνο να παραβλέψεις σημαντικές ειδοποιήσεις.

Ουσιαστικά, η ευκολότερη παρακολούθηση των ειδοποιήσεων από μια μοναδική πηγή βελτιστοποιεί τον χρόνο απόκρισής σου, διασφαλίζοντας ότι η ιστοσελίδα και τα email σου λειτουργούν ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Αποφυγή επικοινωνίας με πολλούς παρόχους

Η πλοήγηση στο ψηφιακό τοπίο με πολλούς παρόχους μοιάζει με δύο τηλεχειριστήρια για μία τηλεόραση.

Κάθε φορά που υπάρχει ένα σφάλμα ή ανάγκη για ρυθμίσεις, πρέπει να θυμάσαι με ποιον πάροχο πρέπει να επικοινωνήσεις ή —στην περίπτωση του παραδείγματος— ποιο τηλεχειριστήριο να χρησιμοποιήσεις. Δημιουργείται έτσι αδικαιολόγητα ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Η παροχή του domain και του hosting από έναν πάροχο εξαλείφει αυτήν τη σύγχυση. Έχεις έναν πίνακα ελέγχου, μια ομάδα υποστήριξης και μια σαφή γραμμή επικοινωνίας.

Απλοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης των υπηρεσιών σου, διασφαλίζοντας ότι αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στην αντιμετώπιση προβλημάτων και περισσότερο χρόνο στην εστίαση σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για την επιχείρησή σου.

Απλοποίηση χρεώσεων και ανανεώσεων

Η απλοποίηση των χρεώσεων και των ανανεώσεων είναι ζωτικής σημασίας, κατά τη διαχείριση τόσο του domain όσο και των υπηρεσιών φιλοξενίας. Με έναν μόνο πάροχο, ουσιαστικά συγχωνεύεις δύο υπηρεσίες σε μία.

Αντί να ψάχνεις ανάμεσα σε εκατοντάδες τιμολόγια από διαφορετικές εταιρείες, λαμβάνεις μια συγκεντρωτική κατάσταση—καθιστώντας πιο αποτελεσματική την παρακολούθηση εξόδων και τις ημερομηνίες ανανέωσης.

Αυτή η απλοποιημένη προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες σου παραμένουν πάντα ενεργές, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να χάσεις μια πληρωμή.

Η ενοποίηση είναι το κλειδί για την απλοποίηση των διαδικασιών και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Μεγαλύτερη ασφάλεια στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων σου

Μεγαλύτερη ασφάλεια στη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων σου

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους μας. Όταν επιλέγεις να φέρεις κάτω από την ίδια στέγη το domain και το hosting, κάνεις ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Η ενοποίηση των υπηρεσιών σημαίνει ότι λιγότερα άτομα, λιγότερες εταιρείες και λιγότερα λογισμικά χειρίζονται τις ευαίσθητες πληροφορίες σου. Έτσι μειώνεις τις πιθανότητες να γίνει παραβίαση των δεδομένων σου.

Όταν ένας και μοναδικός πάροχος διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα και τα δεδομένα της ιστοσελίδας σου με καινοτόμα συστήματα ασφαλείας, είσαι σίγουρος ότι κάνεις το καλύτερο για να μην φτάσουν αυτά στα λάθος χέρια.

Με απλά λόγια, το να κρατήσεις μαζί τα domains και hosting σου δεν είναι απλώς μια ευκολία, είναι μια στρατηγική κίνηση για τη βελτίωση της προστασίας του ψηφιακού σου αποτυπώματος.

Αποφυγή περιπτώσεων ασυμβατότητας

Κάθε στοιχείο του διαδικτυακού σου ταξιδιού, δηλαδή το domain, το hosting, τα themes και τα plugins, θα πρέπει να ταιριάζει με τα υπόλοιπα άψογα.

Όταν προμηθεύεσαι το domain και το hosting σου από διαφορετικούς παρόχους, κινδυνεύεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα συμβατότητας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλματα στην ιστοσελίδα ή ακόμα και σε διακοπές λειτουργίας.

Κρατώντας ‘τα αμφότερα σε έναν αξιόπιστο πάροχο, διασφαλίζεις ότι και τα δύο στοιχεία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν αρμονικά.

Εξαλείφει την κουραστική, επιζήμια και χρονοβόρα διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων που συχνά προκύπτει από ασυμβατότητα λογισμικού ή ρυθμίσεων.

Ουσιαστικά, η διατήρηση του domain και του hosting μαζί είναι σαν να διασφαλίζεις ότι όλα τα κομμάτια του παζλ που δημιουργούν την ιστοσελίδα σου θα έχουν την τέλεια εφαρμογή μεταξύ τους κάθε φορά.

Εμπιστεύσου την τεχνογνωσία μας και άσε την Konet να είναι η ραχοκοκαλιά του διαδικτυακού σου ταξιδιού.

Γιατί να επιλέξεις την Konet για τις ανάγκες του domain και του hosting σου;

Η εύρεση ενός αξιόπιστου συνεργάτη τόσο για το domain όσο και για το hosting μπορεί να αποδειχθεί μια πρόκληση.

Ωστόσο, η Konet απλοποιεί αυτήν την αναζήτηση. Η δέσμευσή μας είναι να παρέχουμε μία πλατφόρμα όπου ενοποιούμε την διαχείριση domain και υπηρεσιών φιλοξενίας με την πιο σύγχρονη τεχνολογία.

Με την Konet κερδίζεις όλα τα πλεονεκτήματα που προαναφέρθηκαν. Μιας κοινή πλατφόρμα διαχείριση, άμεση υποστήριξη πελατών, ευκολότερη διαχείριση DNS και, κυρίως, ένα ασφαλές περιβάλλον για τα προσωπικά σου δεδομένα.

Δίνουμε προτεραιότητα στην τεχνολογία αιχμής και απασχολούμε επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι ιστοσελίδες σου όχι μόνο λειτουργούν με κορυφαία απόδοση αλλά και επωφελούνται από σχεδόν τέλειο χρόνο λειτουργίας.

Τα προηγμένα εργαλεία διαχείρισης που σου παρέχουμε έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα.

Θυμήσου, για να έχεις μία επωφελή παρουσία στο διαδίκτυο πρέπει να ξεκινήσεις από τη σωστή βάση. Η Konet διασφαλίζει ότι το hosting και το domain σου δεν είναι απλώς δύο ξεχωριστά στοιχεία, αλλά δύο συγχρονισμένα μέρη ενός καλά λαδωμένου μηχανήματος, οδηγώντας την ψηφιακή σου επιτυχία.

Εμπιστεύσου την τεχνογνωσία μας και άσε την Konet να είναι η ραχοκοκαλιά του διαδικτυακού σου ταξιδιού.

Πηγή ιδέας και μερικών τμημάτων: https://www.namecheap.com/blog/keep-your-domains-and-hosting-together/

CC BY-SA

10 λόγοι για να κρατήσεις μαζί τα domains και hosting σου is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license. Πηγή: https://blog.konet.gr/10-logoi-gia-na-kratisete-mazi-ta-domains-kai-hosting-sou/ , Δημιουργός: Konet.gr

Σχολιάστε

Creative Commons License
Except where otherwise noted, Blog.konet.gr by Konet.gr is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Χρησιμοποίησε το περιεχόμενο των άρθρων ελεύθερα εφόσον δίνεις αναφορά στην πηγή και στον δημιουργό τους.