Ενημέρωση με αφορμή τα phishing emails της περιόδου των εορτών

Ενημέρωση με αφορμή τα phishing emails της περιόδου των εορτών


Με αφορμή την περίοδο των εορτών που διανύουμε η Konet σας εύχετε:

Χριστός Ετέχθη! Χρόνια σας Πολλά! Καλή και Ευλογημένη Χρονιά με υγεία!!!

Διαχρονικά κατά την περίοδο των εορτών επιχειρήσεις και καταναλωτές τείνουν να αυξάνουν τις αγορές τους. Οι επιτήδειοι το γνωρίζουν αυτό και ως εκ τούτου αυξάνουν τη συχνότητα των προσπαθειών τους για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν.

Έτσι και φέτος παρατηρήθηκε για άλλη μια χρονιά να μεγαλώνει η ροή των κακόβουλων emails με στόχο την εξαπάτηση των παραληπτών. Μάλιστα αυτήν την χρονιά παρατηρήθηκε μεγαλύτερος όγκος phishing emails που παριστάνουν τα ενημερωτικά emails των τραπεζών συγκριτικά με το παρελθόν.

Με την περίοδο των εκπτώσεων να ανοίγει σύντομα, θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στην αντιμετώπιση των κακόβουλων emails. Αν και έχουμε αναφερθεί στο θέμα αρκετές φορές στο παρελθόν, χρήσιμο θα ήταν να θυμηθούμε τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε.

Γενικοί Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης Emails

  • Δεν κάνουμε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο (link) στα Emails. Μόνο εάν είστε απόλυτα σίγουροι ότι ο σύνδεσμος δεν οδηγεί σε κακόβουλες ιστοσελίδες ή λογισμικό μπορείτε να κάνετε κλικ.
  • Το να φτάσει ένα Spam στο Email (mailbox) σας δεν σας δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί από την στιγμή που κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε σύνδεσμο του Email, που κατεβάσετε το κακόβουλο λογισμικό που ίσως εμπεριέχει ή από την στιγμή που θα απαντήσετε σε αυτό. Συνεπώς, μην κάνετε τίποτα από αυτά.
  • Εάν έχετε AntiSpam φίλτρο εισερχόμενης αλληλογραφίας και παρόλα αυτά λάβετε ένα κακόβουλο Email συστήνουμε να συνδεθείτε στο AntiSpam Control Panel σας μέσα από το cPanel λογαριασμό σας και να εκπαιδεύσετε το AntiSpam φίλτρο να απορρίπτει στο μέλλον παρόμοια Emails. Εάν δεν γνωρίζετε πως να το κάνετε αυτό, επισκεφθείτε το άρθρο της Γνωσιακής μας Βάση με τίτλο SpamExperts Train Spam – Εκπαίδευση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
  • Ποτέ και από κανέναν δεν θα σας ζητηθούν οι κωδικοί πρόσβασης ή το να κάνετε επιβεβαίωση αυτών. Αν το Email σας ζητά να το κάνετε αυτό σημαίνει ότι έχει σταλεί με κακές προθέσεις.
  • Σε περίπτωση αμφιβολίας για ένα Email, μπορείτε να μας καλέσετε για να σας βοηθήσουμε. Είναι προτιμότερο να ελέγξει ένας ειδικός εάν πρόκειται για Spam ή όχι παρά να ρισκάρετε κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο στον οποίο δεν είστε σίγουροι.

Εάν έχετε την παραμικρή απορία πάνω στο θέμα, είτε είστε πελάτης μας είτε όχι, καλέστε μας στο 2310 501800 για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε το καλύτερα θέμα. Ένας τεχνικός μας θα μπορέσει σε ελάχιστο χρόνο να σας εξηγήσει με απλά λόγια όσα χρειάζεστε.

Με εκτίμηση,

Κonet

CC BY-SA

Ενημέρωση με αφορμή τα phishing emails της περιόδου των εορτών is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license. Πηγή: https://blog.konet.gr/enimerosi-gia-phishing-emails/ , Δημιουργός: Konet.gr

Σχολιάστε

Creative Commons License
Except where otherwise noted, Blog.konet.gr by Konet.gr is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Χρησιμοποίησε το περιεχόμενο των άρθρων ελεύθερα εφόσον δίνεις αναφορά στην πηγή και στον δημιουργό τους.