Σωστή αντιμετώπιση των Spam

Στην Konet η σωστή ενημέρωση των πελατών μας στις προκλήσεις του διαδικτύου είναι συνεχής. Δείτε ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση των Spam.

Στην Konet η προσπάθειά μας για την σωστή ενημέρωση των πελατών μας στις προκλήσεις του διαδικτύου είναι συνεχής. Σε αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή στην αντιμετώπιση των Spam που ενδεχομένως να φτάνουν στο Mailbox σας.

Τα ανεπιθύμητα Emails (Spam) δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχουν από την δεκαετία του ’90 και τα πρώτα βήματα του διαδικτύου. Όμως με το πέρασμα των ετών τα ανεπιθύμητα Emails έχουν εξελιχθεί, έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί σε αριθμό.

Προκειμένου να προστατευτείτε από τα Spam χρειάζονται 2 πράγματα:

  1. Professional Antispam Protection
  2. Ενημέρωση

Professional Antispam Protection

Προκειμένου η Konet να σας παρέχει μεθόδους προστασίας από τα κακόβουλα και ανεπιθύμητα Emails, σας προσφέρουμε υπηρεσίες Professional Antispam Protection εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας (incoming και outgoing).

Η Professional Antispam Protection χάρη στον Artificial intelligence αλγόριθμο που διαθέτει έχει την δυνατότητα να φιλτράρει και να κατακρατεί το 99,9% των Spam. Για τις περιπτώσεις που κάποιο Spam περάσει το φίλτρο προστασίας και φτάσει στο Mailbox, σας δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης του Artificial intelligence αλγόριθμου κάνοντας Drag and Drop το ανεπιθύμητο Email στο Control Panel που σας παρέχουμε ώστε να ενημερωθεί ο αλγόριθμος και να σταματά στο μέλλον κάθε παρόμοιο Email. Στη Γνωσιακή Βάση μας υπάρχει αναλυτικός οδηγός με εικόνες και βήμα προς βήμα εξήγηση για το πως μπορείτε να κάνετε Εκπαίδευση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στον αλγόριθμο.

Όλα τα Semi Dedicated Hosting πακέτα της Konet έχουν ενσωματωμένη προστασία Incoming και Outgoing Email Protection. Τα Web Hosting, Reseller Hosting και VPS Hosting πακέτα δεν περιέχουν εξ αρχής κάποια υπηρεσία Professional Antispam Protection, όμως οι διαχειριστές τους μπορούν να τις προμηθευτούν είτε μέσω αιτήματός τους είτε μέσα από την ιστοσελίδα μας konet.gr.

Ενημέρωση

Από μόνη της η Professional Antispam Protection δεν είναι ικανή να σας προστατέψει πλήρως. Χρειάζεται και εσείς να είστε ενημερωμένοι ώστε να ξέρετε να αναγνωρίζετε τα κακόβουλα και ανεπιθύμητα Emails και να μην τα ανοίγεται ή απαντάτε σε αυτά.

Για να σας βοηθήσουμε στην Konet να αντιληφθείτε καλύτερα την κατάσταση, έχουμε συγγράψει σχετικά άρθρα στο Blog μας. Σε αυτά σας ενημερώνουμε τόσο για τις απάτες μέσω Emails αλλά και για τις απάτες μέσω Phishing Links.

Υπενθυμίζουμε ότι οποιοδήποτε Email σας ζητά να κάνετε reset password, να καταβάλετε χρήματα ή να κάνετε κλικ σε ένα link ή ένα κουμπί προκειμένου να μην κλείσει ο X λογαριασμός σας είναι ύποπτο ως Spam, εκτός και αν εσείς είχατε μέσα στα προηγούμενα 5 λεπτά κάνει κάποια κίνηση που να το δικαιολογεί (δηλαδή ζητήσατε εσείς να γίνει reset password).

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή ερώτηση επί του θέματος των Spam, επικοινωνήστε με την Konet ώστε να προλάβετε το βήμα παραπάνω που θα σας οδηγήσει στο λάθος.

CC BY-SA

Σωστή αντιμετώπιση των Spam is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license. Πηγή: https://blog.konet.gr/sosti-antimetopisi-spam/ , Δημιουργός: Konet.gr

Σχολιάστε

Creative Commons License
Except where otherwise noted, Blog.konet.gr by Konet.gr is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Χρησιμοποίησε το περιεχόμενο των άρθρων ελεύθερα εφόσον δίνεις αναφορά στην πηγή και στον δημιουργό τους.