Τι είναι το Semi Dedicated Hosting;

Τι είναι το Semi Dedicated Hosting;

Πολλοί πελάτες έχουν την απορία και μας ρωτάνε τι είναι το semi dedicated hosting. Προκειμένου να απαντήσουμε σε αυτούς και σε εσένα, γράψαμε αυτό το μικρό άρθρο.

Το Semi Dedicated Hosting είναι ένας τύπος υπηρεσιών φιλοξενίας ιστοσελίδων που σου παρέχει σημαντική υπολογιστική ισχύ, διατηρώντας παράλληλα την απλότητα και την ευκολία χρήσης που χαρακτηρίζει το web hosting. Επιπλέον, οι λογαριασμοί semi dedicated hosting θεωρούνται μια ανώτερη υπηρεσία hosting και ως εκ τούτου, ο πάροχος φιλοξενίας πραγματοποιεί τακτικά συντήρηση στο server, εφαρμόζει ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας στο firewall και φροντίζει για τις ενημερώσεις ασφαλείας του συστήματος όταν αυτές γίνουν διαθέσιμες.

Οι λογαριασμοί semi dedicated hosting μοιάζουν περισσότερο με το κοινό web hosting. Και τα δύο μοντέλα φιλοξενίας επιτρέπουν τη χρήση ενός dedicated server (αλλιώς γνωστού ως physical server) από πολλά άτομα και επιχειρήσεις ταυτόχρονα. Ωστόσο, ενώ το web hosting επιτρέπει σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν έναν μόνο server, το semi dedicated hosting περιορίζει τον αριθμό ιστοσελίδων που φιλοξενούνται στο server σημαντικά.

Χάρη σε αυτόν τον πολύ χαμηλό αριθμό ιστοσελίδων, το semi dedicated hosting μπορεί να διασφαλίσει ότι κάθε ιστοσελίδα θα λαμβάνει επαρκή ποσότητα υπολογιστικών πόρων (αλλιώς γνωστοί ως resources). Τα resources είναι απαραίτητα για να βγαίνει γρήγορα η ιστοσελίδα σου. Πέρα όμως από τα resources, εξίσου σημαντικότερος παράγοντας είναι το software που συνοδεύει το semi dedicated hosting. Σε κάθε περίπτωση, το semi dedicated hosting θεωρείται η καλύτερη επιλογή φιλοξενίας για τις περισσότερες ιστοσελίδες.

Semi dedicated hosting για ιστοσελίδες

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τόσο το web hosting όσο και το semi dedicated hosting είναι πολύ εύκολα στη χρήση. Αυτό συμβαίνει επειδή και τα δύο μοντέλα φιλοξενίας σου παρέχουν τον ίδιο πίνακα ελέγχου (control panel) και δεν απαιτούν γνώσεις προγραμματισμού. Ο πίνακας ελέγχου είναι γενικά πολύ προσιτός και διευκολύνει με τα ειδικά εργαλεία που διαθέτει την διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας. Ακόμα κι αν δεν έχεις τεχνική εμπειρία, θα μπορέσεις εύκολα να διαχειριστείς με επιτυχία τον λογαριασμό φιλοξενίας σου μέσα από αυτό το εύκολο σύστημα.

Στην Konet, χρησιμοποιούμε τον πίνακα ελέγχου cPanel που είναι το καλύτερο control panel για hosting αφού έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την ευκολία χρήσης. Έτσι, εάν αποφασίσεις να κάνεις αγορά semi dedicated hosting πακέτου από εμάς, θα λάβεις έναν πίνακα ελέγχου που είναι ταυτόχρονα ισχυρός και εύκολος στη χρήση. Πέρα από όλα αυτά, μπορείς στο διαδίκτυο να βρεις χιλιάδες άρθρα, βίντεο και οδηγούς που περιγράφουν κάθε λειτουργία του cPanel.

Επιπλέον, ο πάροχος φιλοξενίας σου θα πρέπει να μπορεί να σε βοηθήσει με τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσεις. Αυτή η τεχνική υποστήριξη συνήθως περιλαμβάνεται στην τιμή του πακέτου φιλοξενίας. Ως εκ τούτου, το semi dedicated hosting είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν ψάχνεις για μια λύση hosting υψηλής απόδοσης που παρέχεται επίσης με δωρεάν τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που τη χρειαστείς. Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε άμεση, έμπειρη και εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη στους πελάτες μας από το 1999. Έτσι, αν ψάχνεις για μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που μπορεί πάντα να σε υποστηρίξει, μπορείς να παραγγείλεις την υπηρεσία semi dedicated hosting μας.

WordPress Hacked Hosting

Ακόμη το άλλο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα του semi dedicated hosting είναι οι επιδόσεις του σε ταχύτητα και ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, προσφέρει ταχύτητα και προστασία που είναι εφάμιλλη με το VPS Hosting ή και το Dedicated Hosting. Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι τα ισχυρά συστήματα λογισμικού και οι γρήγοροι NVMe δίσκοι που παρέχονται σε κάθε λογαριασμό semi dedicated hosting. Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας βοηθά να ανέβει ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης και να έχει μεγαλύτερα conversion rates (ποσοστά μετατροπής).

Παράλληλα, με τα ενισχυμένα συστήματα ασφαλείας εξασφαλίζεται ότι ακόμη και κάποια από τις γειτονικές ιστοσελίδες παραβιαστεί, ο εισβολέας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο δικό σου λογαριασμό φιλοξενίας.

Ένα μειονέκτημα για μερικούς του semi dedicated hosting είναι ότι δεν έχει πρόσβαση root. Κατά συνέπεια, δεν θα μπορείς να διαχειριστείς το server ή το λογαριασμό σου με shell access. Όμως, παρά το γεγονός ότι για μερικούς θεωρείται μειονέκτημα, για άλλους αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο πάροχος φιλοξενίας είναι ο μόνος με root πρόσβαση (δηλαδή πλήρη πρόσβαση) στο server με αποτέλεσμα να εγγυάται με μεγαλύτερη βεβαιότητα την ομαλή λειτουργία του.

Για να μάθεις ακόμη περισσότερα σχετικά με το semi dedicated hosting, συνεχίσε την ανάγνωση ή πάνε στην ενότητα που σε ενδιαφέρει:

Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήματα Semi Dedicated Hosting

Το Semi Dedicated Hosting έχει πολλά πλεονεκτήματα. Παρακάτω, θα παραθέσουμε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη που θα αποκομίσεις εάν αποφασίσεις να κάνεις αγορά semi dedicated hosting.

 • Είναι μία υπηρεσία managed hosting. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη συντήρηση του server ή την εγκατάσταση ενημερώσεων ασφαλείας.
 • Συνοδεύεται από δωρεάν άμεση τεχνική υποστήριξη σε ό,τι χρειαστείς. Η υποστήριξη γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς και είναι διαθέσιμη μέσω τηλεφώνου, ticket και email.
 • Συνοδεύεται από πολλά σύγχρονα εργαλεία και λογισμικά που δεν περιλαμβάνονται στους άλλους τύπους hosting. Αυτά βοηθούν στο να αποφεύγονται τα προβλήματα και να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή σταθερότητα για την ιστοσελίδα και τα email σου.
 • Το semi dedicated hosting δεν απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Ως εκ τούτου, είναι πολύ προσιτό, ακόμη και για άτομα που δεν έχουν τεχνικό υπόβαθρο.
 • Η διαχείριση της ιστοσελίδας γίνεται μέσω ενός εύχρηστου πίνακα ελέγχου και όχι μέσω της γραμμής εντολών.
 • Το semi dedicated hosting προσφέρει αισθητά καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με το web hosting.
 • Το semi dedicated hosting έχει πολύ περισσότερους πόρους σε σύγκριση με το web hosting.
 • Μπορείς να αναβαθμίσεις το πακέτο semi dedicated hosting σε μεγαλύτερο σε δευτερόλεπτα χάρη στην τεχνολογία Elastic Hosting.

Μειονεκτήματα

Μειονεκτήματα semi dedicated hosting

Όπως κάθε άλλος τύπος φιλοξενίας, το semi dedicated hosting έχεις επίσης μερικά μικρά μειονεκτήματα. Παρακάτω, θα απαριθμήσουμε τα μειονεκτήματα που θα συναντήσεις παίρνοντας το semi dedicated hosting.

 • Δεν θα μπορείς να εγκαταστήσεις linux εφαρμογές και πακέτα στον server αφού δεν θα έχεις πρόσβαση root.
 • Όπως και στο web hosting, οι πόροι του server μοιράζονται μεταξύ των λογαριασμών hosting που φιλοξενούνται στο server.
 • Είναι μία λίγο πιο ακριβή επιλογή από το web hosting. Στην πραγματικότητα, το semi dedicated hosting είναι μία φθηνότερη επιλογή από το web hosting αν λάβεις υπόψη σου τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά που προσφέρει.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω Semi Dedicated Hosting;

Πρέπει να χρησιμοποιήσω Semi Dedicated Hosting;

Το semi dedicated hosting ενδείκνυται για άτομα και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν επί του παρόντος ένα πακέτο web hosting, αλλά αρχίζουν να φτάνουν στα όρια χρήσης του πακέτου φιλοξενίας τους. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις, η αναβάθμιση σε semi dedicated hosting όχι μόνο θα σου προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες, αλλά επιπλέον θα αυξήσει σημαντικά τα όρια χρήσης σου (usage limits). Χάρη σε αυτό, η ιστοσελίδα σου δεν θα πέφτει από τον πάροχο φιλοξενίας λόγω υπερβολικής χρήσης των πόρων του server.

Αυτό που κάνει την αναβάθμιση στο semi dedicated hosting συμφέρουσα είναι ότι κερδίζεις πρόσθετους πόρους του server και νέες δυνατότητες, διατηρώντας παράλληλα την απλότητα και την ευκολία χρήσης που είχες στο web hosting. Εάν αυτήν τη στιγμή αποφασίσεις να κάνεις αναβάθμιση σε semi dedicated hosting, δεν θα δείτε καμία αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του πίνακα ελέγχου σου.

Μετά την αναβάθμιση, θα ενεργοποιηθούν νέα εργαλεία και λειτουργίες που θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Εάν δεν υπήρχε το semi dedicated hosting και ήθελες να αναβαθμίσεις, θα έπρεπε να πάρεις ένα VPS ή ένα Dedicated Server τον οποίο θα έπρεπε να στήσεις από την αρχή και να τον διαχειρίζεσαι μόνος σου.

Αυτό συνεπάγεται ότι, το semi dedicated hosting είναι κατάλληλο για όλους. Είδαμε ότι είναι απλό στην χρήση, έχει μεγαλύτερη απόδοση και σύγχρονη τεχνολογία software. Μπορείς να εγκαταστήσεις σε αυτό τις ίδιες εφαρμογές με το web hosting, οι οποίες χάρη στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά θα είναι πιο γρήγορες.

Επιλογή του σωστού Semi Dedicated Hosting

Επιλογή του σωστού Semi Dedicated Hosting

Εάν έχεις συγκρίνει το semi dedicated hosting με όλους τους άλλους τύπους φιλοξενίας και έχεις αποφασίσει ότι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου, τότε η ανάγνωση αυτής της ενότητας θα σου δώσει μια καλή ιδέα για το τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζετε ένα semi dedicated hosting.

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις τον σωστό πάροχο hosting. Δεδομένου ότι το semi dedicated hosting είναι μια managed υπηρεσία φιλοξενίας, η εταιρεία φιλοξενίας πρέπει να μπορεί να διατηρεί τον server λειτουργικό ανά πάσα στιγμή. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αγοράσεις semi dedicated hosting από έναν πάροχο που μπορεί να εγγυηθεί τουλάχιστον 99,9% uptime.

Δύο άλλες υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ο πάροχος φιλοξενίας είναι πολλά και ποιοτικά αντίγραφα ασφαλείας και άμεση τεχνική υποστήριξη. Όσον αφορά τα αντίγραφα ασφαλείας (backup), θα πρέπει να έχεις αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για τις ιστοσελίδες και τις βάσεις δεδομένων σου τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Επιπλέον, θα πρέπει ο πάροχος να διατηρεί ένα μεγάλο backup history τουλάχιστον 3 μηνών. Και όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, θα πρέπει να μπορείς να προσεγγίσεις εύκολα και άμεσα την ομάδα υποστήριξης της εταιρείας φιλοξενίας. Ιδανικά θα πρέπει να πάρεις υποστήριξη μόλις τους καλέσεις μέσω τηλεφώνου ή εντός λίγων ωρών εάν τους ανοίξεις ticket.

Ο πάροχος semi dedicated hosting θα πρέπει επίσης να διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα ασφαλείας που σαρώνει συνεχώς για απειλές το δίκτυο και αποτρέπει επιθέσεις και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ο λογαριασμός φιλοξενίας σου θα πρέπει να σαρώνεται 24/7/365 για ιούς, trojans και άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Τέλος, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε έναν ισχυρό πίνακα ελέγχου που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι πλήρως το semi dedicated hosting σου χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσεις με τον πάροχο φιλοξενίας. Θα πρέπει να μπορείς να έχεις πρόσβαση ώστε να τροποποιείς τα αρχεία σου, τους λογαριασμούς FTP, τις βάσεις δεδομένων, τους λογαριασμούς email, τις ρυθμίσεις DNS, τα αντίγραφα ασφαλείας και να εγκαθιστάς εύκολα εφαρμογές όπως το WordPress. Εάν λείπει κάποια από αυτές τις λειτουργίες, θα αναγκάζεσαι να έρχεσαι σε επαφή με την ομάδα υποστήριξης του παρόχου φιλοξενίας κάθε φορά που θα πρέπει να περατώσεις μία απλή εργασία για να την ολοκληρώνει εκείνη. Αυτό δεν είναι ένα παραγωγικό μοντέλο.

Συμπληρωματικά, πρέπει να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιούνται NVMe δίσκοι για αποθήκευση των αρχείων της ιστοσελίδας. Το hosting σε παλαιότερες μονάδες σκληρού δίσκου HDD μπορεί να προσφέρει περισσότερο χώρο αποθήκευσης, είναι όμως πιο αργό και τεχνολογικά ξεπερασμένο. Το ίδιο και οι δίσκοι SSD, είναι πολύ πιο αργοί από τους καινούργιους NVMe. Και μιλώντας για ταχύτητα, οι καλύτεροι πάροχοι φιλοξενίας μπορούν να σου προσφέρουν Data Center NVMe δίσκους. Με αυτούς του δίσκους θα πάρεις ακόμη υψηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής αρχείων, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχεις ταχύτερη ιστοσελίδα.

Τέλος, θα πρέπει να μάθεις πόση επεξεργαστική ισχύ και μνήμη θα έχει η ιστοσελίδα σου. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις τι επεξεργαστές έχει ο server αλλά και πότε βγήκαν οι επεξεργαστές αυτοί. Οι καλύτεροι επεξεργαστές είναι οι Intel Xeon Gold και Platinum και οι AMD σειράς 7000. Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις και πόσο bandwidth σου δίνουν. Στόχευσε σε μια λύση με τουλάχιστον 200 GB διαθέσιμο traffic.

Το καλύτερο semi dedicated hosting

Εδώ στην Konet, είμαστε περήφανοι που λέμε ότι το semi dedicated hosting μας καλύπτει όλα τα σημεία που έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα με το παραπάνω. Ως εκ τούτου, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αγοράσεις ένα πακέτο semi dedicated hosting από εμάς. Θα σου παρέχουμε ακόμη και εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών, ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις τις υπηρεσίες μας για δύο ολόκληρους μήνες με μηδενικό κίνδυνο.

CC BY-SA

Τι είναι το Semi Dedicated Hosting; is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International license. Πηγή: https://blog.konet.gr/ti-einai-to-semi-dedicated-hosting/ , Δημιουργός: Konet.gr

Σχολιάστε

Creative Commons License
Except where otherwise noted, Blog.konet.gr by Konet.gr is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
Χρησιμοποίησε το περιεχόμενο των άρθρων ελεύθερα εφόσον δίνεις αναφορά στην πηγή και στον δημιουργό τους.